Opinie


"Stres, tempo życia, wysoko przetworzona żywność, oferująca dużo kalorii i mało wartości odżywczych nie sprzyjają odporności i optymalnej wartości pH w jelicie i krwi. Błędy w odżywianiu i współczesny tryb życia wybijają nasz organizm z równowagi niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania."

dr Gerhard Mikolaiczik

fizjolog, Międzynarodowe Stowarzyszenie Prewencji w Medycynie w Wiedniu
"Grasica jest jak słońce, które dostarcza energię chroniącą nasz organizm przed wirusami, pasożytami, nowotworami czy chorobami autoimmunologicznymi.
Gdy działanie grasicy jest osłabione przez stres, wiek, przemęczenie, to organizm staje się wtedy bezbronny i narażony na liczne zagrożenia chorobowe. "

prof. dr hab. med. Aleksander B. Skotnicki

"W ramach akcji 360 stopni wokół odporności, zbadano, co jako populacja wiemy na temat odporności i w jaki sposób wdrażamy to w życie. Pozytywne jest to, że mamy świadomość, że modyfikacja stylu życia, w tym lepsza dieta, sen i wysiłek fizyczny, dobrze wpływa na naszą immunologię. Jednocześnie ponad 60% z nas nie zrobiło niczego, jeśli chodzi o poprawę swojej odporności. Jest czas, aby zamienić teorię na praktykę.
Widzimy też pozytywne rezultaty kampanii dotyczącej suplementacji witaminy D3: prawie 50% z nas ją używa. Czas, abyśmy zaczęli używać także innych witamin, probiotyków czy preparatów grasiczopochodnych."

lek. Krzysztof Majdyło

Lekarz medycyny, szef zespołu medycznego w Centrum Medycznym św. Łukasza w Gdańsku.
Ten serwis wykorzystuje pliki Cookie - więcej informacji X
Menu strony